Էսպրեսսոն սուրճի պատրաստման եղանակների մեջ ամենապարզ թուրմն է, և շատ ըմպելիքների հիմք հանդիսացող Էսպրեսսոն ամբողջ աշխարհումվաճառվում է օրվա ընթացքում մի քանի տասնյակ հազար անգամ:
Էսպրեսսոն ինքն իրենով նշանակում է արագություն, և այն ստեղծվել է հենցարագ մատուցման համար:
Էսպրեսսոն ունի իտալական ծագում, և առաջին անգամ հենց օգտագործվել է իտալական սրճարաններից մեկում,հաճախորդներին էլ ավելի գոհացնելու և չսպասեցնելու համար, քանի որէսպրեսսոյից առաջ սուրճի պատրաստումը տևում էր5րոպեից ավել, ինչը առաջացնում էր շտապող հաճախորդների դժգոհությունը:
Էսպրեսսոնվայելել պետք էպատրաստելուց անմիջապես հետո,եթե էսպրեսսոն մնում է սպառման սպասելով այնկորցնում է փրփուրը և իր յուրահատուկ համային գամման: